Relatietherapie

Zijn er in je relaties met andere mensen veel spanningen, heb je vaak ruzie, of is de communicatie slecht?

Loop je vast in je liefdesrelatie, zit je in een sleur, of leef je op de automatische piloot? Zijn er seksuele problemen, of is er sprake van bindingsangst, verlatingsangst, ontrouw of een scheiding?

Misschien heb je terugkerende problemen met vriendschappen, of moeizame relaties met collega’s, met je vader of moeder, of met een broer of zus. In allerlei soorten relaties kan relatietherapie negatieve patronen doorbreken. Relatietherapie brengt inzicht en zorgt voor een betere communicatie.

Relatietherapie is nadrukkelijk niet voorbehouden aan mensen met een liefdesrelatie.

Hoe ziet relatietherapie eruit?

Hoe lang relatietherapie duurt is afhankelijk van de hulpvraag en de obstakels die er zijn. Als het gaat om een liefdesrelatie is het soms wenselijk om eerst alleen te komen en pas in een later stadium met je partner. In sommige gevallen zal ik je oefeningen of ‘huiswerk’ meegeven.

Voor wie is relatietherapie geschikt?

Relatietherapie is geschikt voor iedereen die vastloopt in zijn of haar relaties of liefdesrelatie, voor mensen die zich willen ontwikkelen, of voor mensen die meer inzicht willen krijgen in hun relatie(s)

Belangrijk:
relatietherapie kan in alle gevallen een individueel traject zijn.

Ook als jullie als koppel al besloten hebben om jullie liefdesrelatie te beëindigen, kan ik ondersteuning bieden om op een liefdevolle manier uit elkaar te gaan.

“Een mens wordt mens in de relatie tot de ander”

~ Martin Buber ~

Contextuele therapie

Bij contextuele therapie bekijken we de problemen en vragen vanuit de context: wat is er generaties lang doorgegeven en ontvangen? Deze ervaringen en levenslessen uit het gezin van herkomst bepalen voor een groot deel hoe je later relaties aangaat met je partner, je kinderen en andere belangrijke mensen in je leven.

Samen gaan we kijken naar de mogelijkheden die er binnen jouw relaties zijn om te komen tot verlichting of herstel.